Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4bea267 ) [baslik] => Sıvı Krema [metin] => Sıvı krema: Türk mutfağına ve Türk damak zevkine çok uygun olmayan bir lezzettir krema. Çok uzun yıllardır kullandığımız pasta kremalardan farkı olan yemeklerde kullandığımız krema çeşitleri sonradan alışkanlık kazandığımız bir üründür ya da şöyle mi demeliyim bizim yıllardır terbiyeli çorbalarda kullandığımız malzemenin içine bir iki farklı malzeme ekleyerek sıvı krema adını verdikleri bu ürünü Türk mutfağına kazandırdılar. Nasıl ve ne zaman mutfağımıza girdi tam olarak bilemeyeceğim ama bir çoğumuzun yemeklerine lezzet kattığını biliyorum. Birden fazla sıvı krema çeşidi bulunmaktadır. Bu kremalardan bazılarını makarnalarda bazılarını çorbalarda bazılarını fırında pişirdiğimiz yemeklerde sos olarak kullanmaktayız. Benim evde yapmış olduğum ve çorbalarda kullandığım sıvı krema tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz yaptığınız mantar domates ve brokoli çorbası ve benzeri çorbalarda veya da fırında yaptığınız makarna çeşitlerinde kullanabilirsiniz.

Sıvı krema tarifi için gerekli malzemeler
Sıvı Krema Nasıl Yapılır?

Derin bir kâseye un, limon suyu, tuz ve yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş sütü ilave edip mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dk çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı pişmek üzere olan çorbalara bu şekilde ilave edip karıştırıyoruz. Karıştıramayacağımız Bir yemekte kullanacak isek bir çay bardağı kaynar su ilave edep karıştırıyoruz. Böylece yemeğin içinde kesilmesini önlemiş oluyoruz. Dilerseniz bu kremayı Küçük bir tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak pişirip makarnaların veya sebze haşlamalar yanında da tüketebilirsiniz. Kremanın kıvamı çok koyu olur ise dilediğiniz kıvama getirmek için süt ilave edebilirsiniz. Tarifini yazdığım bu kremayı beğeneceğinizi umuyorum. Lezzetli yemekler yapmanız dileğiyle afiyetle kalın.
[hit] => 325 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => sivi-krema.html [aktif] => 1 [site] => sivi.gen.tr [title] => Sıvı Krema Tarifi ve Malzemeleri [google] => 880 [resim] => images/sivi-krema.jpg [ozgunyazan] => Ayşe [kisametin] => Sıvı krema: Türk mutfağına ve Türk damak zevkine çok uygun olmayan bir lezzettir krema. Çok uzun yıllardır kullandığımız pasta kremalardan farkı olan yemeklerde kullandığımız krema çeşitleri sonradan alışkanlık kazandığımız bir ür [sahip] => 1 [dil] => tr [htmlislem] => 1 [html] => 0 [ozguntarih] => 2016-02-03T10:27:21.000Z ) ) Sıvı Krema Tarifi ve Malzemeleri
Sıvı Krema Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sıvı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sıvı krema: Türk mutfağına ve Türk damak zevkine çok uygun olmayan bir lezzettir krema. Çok uzun yıllardır kullandığımız pasta kremalardan farkı olan yemeklerde kullandığımız krema çeşitleri sonradan alışkanlık kazandığımız bir üründür ya da şöyle mi demeliyim bizim yıllardır terbiyeli çorbalarda kullandığımız malzemenin içine bir iki farklı malzeme ekleyerek sıvı krema adını verdikleri bu ürünü Türk mutfağına kazandırdılar. Nasıl ve ne zaman mutfağımıza girdi tam olarak bilemeyeceğim ama bir çoğumuzun yemeklerine lezzet kattığını biliyorum. Birden fazla sıvı krema çeşidi bulunmaktadır. Bu kremalardan bazılarını makarnalarda bazılarını çorbalarda bazılarını fırında pişirdiğimiz yemeklerde sos olarak kullanmaktayız. Benim evde yapmış olduğum ve çorbalarda kullandığım sıvı krema tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz yaptığınız mantar domates ve brokoli çorbası ve benzeri çorbalarda veya da fırında yaptığınız makarna çeşitlerinde kullanabilirsiniz.


Sıvı krema tarifi için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı tam yağlı inek sütü,
  • İki yemek kaşığı un,
  • Bir yumurta sarısı,
  • 3-4 damla limon suyu,
  • Bir tutam tuz,

Sıvı Krema Nasıl Yapılır?


Derin bir kâseye un, limon suyu, tuz ve yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş sütü ilave edip mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dk çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı pişmek üzere olan çorbalara bu şekilde ilave edip karıştırıyoruz. Karıştıramayacağımız Bir yemekte kullanacak isek bir çay bardağı kaynar su ilave edep karıştırıyoruz. Böylece yemeğin içinde kesilmesini önlemiş oluyoruz. Dilerseniz bu kremayı Küçük bir tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak pişirip makarnaların veya sebze haşlamalar yanında da tüketebilirsiniz. Kremanın kıvamı çok koyu olur ise dilediğiniz kıvama getirmek için süt ilave edebilirsiniz. Tarifini yazdığım bu kremayı beğeneceğinizi umuyorum. Lezzetli yemekler yapmanız dileğiyle afiyetle kalın.

Sıvı Krema Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Beyin Sıvısı Ne İşe Yarar?

Beyin Sıvısı Ne İşe Yarar?

Beyin sıvısı, bedenimiz ile beyin ve omurilik arasındaki bariyere benzeyen yapıyı korumak ve gereken geçirgenliği sağlayan sıvıdır. Beyin ve omurilik dediğimiz kavraml[...]

Burundan Sarı Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burundan Sarı Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burundan Sarı Sıvı Gelmesi: bu sıvı birçok hastalığın habercisi olabilir. Çoğu zaman burundan gelen sarı akıntının nedeni sinüzit olsa da daha farklı ve ciddi hast[...]

Makattan Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

Makattan Sıvı Gelmesi Belirtileri ve Tedavisi

Makattan sıvı gelmesi, her ne kadar az görülen bir durum gibi gözükse bile aslında son derece yaygın olarak meydana gelen bir problemdir. İlk zamanlarda insanlarda herhang[...]

Sıvı Maddeler Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sıvı Maddeler Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sıvı maddelerin ana maddelerinden biridir. Sıvılar beli bir şekli olmayan maddelerdir, içine kondukları kabın şeklini alan akışkan maddedir. Kayarak hareket ederler. Sı[...]

Maddenin Sıvı Hali Özellikleri Nedir?

Maddenin Sıvı Hali Özellikleri Nedir?

Maddenin sıvı hali, katı ile gaz arası halidir ve belirlenmiş bir şekle sahip değildir. Girdikleri kabın şeklini alırlar bunun sebebi ise akışkan olmalarıdır. Atom ve[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6