Krema, sütün yağı ile suyun bir araya gelmesiyle oluşan bir emülsiyon olarak kabul ediliyor. Ancak, bu durum gerçekten de krema katı mı yoksa sıvı mı sorusunu gündeme getiriyor. Kremanın çırpılması durumunda yarı katı bir kıvam alabilmesi oldukça ilginç değil mi? Sizce de bu kremanın mutfaktaki esnekliğini artıran bir özellik değil mi? Özellikle tatlılarda ve soslarda bu durumu görmek mümkün. Krema kullanıldığında, hangi formda olursa olsun, sonuçta elde edilen lezzetler oldukça etkileyici. Sizce de krema, hem sıvı hem de katı özellikleriyle mutfakta vazgeçilmez bir malzeme haline gelmiyor mu?
Krema, sütün yağı ile suyun bir araya gelmesiyle oluşan bir emülsiyon olarak kabul ediliyor. Ancak, bu durum gerçekten de krema katı mı yoksa sıvı mı sorusunu gündeme getiriyor. Kremanın çırpılması durumunda yarı katı bir kıvam alabilmesi oldukça ilginç değil mi? Sizce de bu kremanın mutfaktaki esnekliğini artıran bir özellik değil mi? Özellikle tatlılarda ve soslarda bu durumu görmek mümkün. Krema kullanıldığında, hangi formda olursa olsun, sonuçta elde edilen lezzetler oldukça etkileyici. Sizce de krema, hem sıvı hem de katı özellikleriyle mutfakta vazgeçilmez bir malzeme haline gelmiyor mu?
Cevap yaz