Sıvı yağlı un helvası tarifini okuduktan sonra, bu kadar kolay bir şekilde yapılabileceğini düşünmek beni heyecanlandırdı. Hem düğünlerde hem de özel günlerde yapılması, özellikle ailemizle paylaşabileceğimiz bir tatlı olması açısından çok güzel. Kavurma aşamasındaki o altın sarısı rengi elde etmek için ne kadar süre kavurmak gerektiğini merak ediyorum. Ayrıca, ceviz eklemek isteğe bağlı olması, helvaya farklı bir tat katma şansı veriyor. Yanında çay ile birlikte sunulması fikri de oldukça cazip! Peki, sizce hindistancevizi ile süslemek, helvanın tadını nasıl etkiler?
Sıvı yağlı un helvası tarifini okuduktan sonra, bu kadar kolay bir şekilde yapılabileceğini düşünmek beni heyecanlandırdı. Hem düğünlerde hem de özel günlerde yapılması, özellikle ailemizle paylaşabileceğimiz bir tatlı olması açısından çok güzel. Kavurma aşamasındaki o altın sarısı rengi elde etmek için ne kadar süre kavurmak gerektiğini merak ediyorum. Ayrıca, ceviz eklemek isteğe bağlı olması, helvaya farklı bir tat katma şansı veriyor. Yanında çay ile birlikte sunulması fikri de oldukça cazip! Peki, sizce hindistancevizi ile süslemek, helvanın tadını nasıl etkiler?
Cevap yaz