Nostaljik kurabiyelerde sıvı yağın nasıl olması gerektiği hakkında düşündüm de, gerçekten en iyi sonuç için hangi yağı tercih etmeliyim? Zeytinyağı kullanmanın kurabiyelere katacağı meyve aroması, ayçiçek yağının nötr tadıyla diğer malzemelerin lezzetini ön plana çıkarması arasında nasıl bir denge kurabilirim? Ayrıca, hindistancevizi yağı ile tropikal bir dokunuş eklemek, kurabiyenin tadını nasıl etkiler? Kullanılan yağın kalitesi ve tazeliği neden bu kadar önemli, bayat yağlar gerçekten tadı bu kadar mı kötü etkiler? Yağın miktarını doğru ayarlamak için unun %25-30'u kadar kullanmak gerektiği söyleniyor ama bu oranı aşarsam kurabiyelerim yağlı mı olur? En çok hangi tariflerde hangi yağları denemek daha mantıklı?
Nostaljik kurabiyelerde sıvı yağın nasıl olması gerektiği hakkında düşündüm de, gerçekten en iyi sonuç için hangi yağı tercih etmeliyim? Zeytinyağı kullanmanın kurabiyelere katacağı meyve aroması, ayçiçek yağının nötr tadıyla diğer malzemelerin lezzetini ön plana çıkarması arasında nasıl bir denge kurabilirim? Ayrıca, hindistancevizi yağı ile tropikal bir dokunuş eklemek, kurabiyenin tadını nasıl etkiler? Kullanılan yağın kalitesi ve tazeliği neden bu kadar önemli, bayat yağlar gerçekten tadı bu kadar mı kötü etkiler? Yağın miktarını doğru ayarlamak için unun %25-30'u kadar kullanmak gerektiği söyleniyor ama bu oranı aşarsam kurabiyelerim yağlı mı olur? En çok hangi tariflerde hangi yağları denemek daha mantıklı?
Cevap yaz