Helvayı yaparken sütün kaynamasına gerek olmadığını duymak beni çok şaşırttı. Genelde tatlılar için süt kaynatılır diye düşünüyordum. Acaba bu yöntem helvanın kıvamını etkiliyor mu? Ayrıca irmiği kavururken dikkat edilmesi gereken noktaların bu kadar detaylı verilmesi, gerçekten de işin püf noktalarını öğrenmeme yardımcı olacak gibi görünüyor. Şekerin irmikle iyice özdeşleşmesi için ne kadar karıştırmak yeterli olur? Son olarak, dondurma veya kaymakla servis etmenin lezzeti artıracağı belirtilmiş, bunu denemek çok keyifli olabilir!
Helvayı yaparken sütün kaynamasına gerek olmadığını duymak beni çok şaşırttı. Genelde tatlılar için süt kaynatılır diye düşünüyordum. Acaba bu yöntem helvanın kıvamını etkiliyor mu? Ayrıca irmiği kavururken dikkat edilmesi gereken noktaların bu kadar detaylı verilmesi, gerçekten de işin püf noktalarını öğrenmeme yardımcı olacak gibi görünüyor. Şekerin irmikle iyice özdeşleşmesi için ne kadar karıştırmak yeterli olur? Son olarak, dondurma veya kaymakla servis etmenin lezzeti artıracağı belirtilmiş, bunu denemek çok keyifli olabilir!
Cevap yaz