Sütlaçın sıvı kalması gerçekten can sıkıcı bir durum. Pirinç miktarını artırmak en etkili yöntemlerden biri gibi görünüyor. 1 litre süt için 1 çay bardağı pirinç kullanmak iyi bir kural mı? Tam yağlı süt kullanmanın kıvam üzerindeki etkisi de dikkatimi çekti. Az yağlı süt kullanıyorsak kremayı eklemek ne kadar etkili olur? Ayrıca, pişirme süresinin kısalması sıvı kalmasına neden oluyorsa, düşük ateşte uzun süre pişirmenin tam olarak ne kadar zaman alması gerektiği hakkında bir fikrin var mı? Katılaştırıcı malzemeler kullanmanın da faydalı olacağı söyleniyor; nişasta ya da un eklemeyi düşündüğümüzde nasıl bir yöntem izlemeliyiz? Soğutma sürecinin de kıvam üzerindeki etkisi merak ettiğim bir diğer konu. Bu süreci doğru bir şekilde uygulamak için neler yapmalıyız?
Sütlaçın sıvı kalması gerçekten can sıkıcı bir durum. Pirinç miktarını artırmak en etkili yöntemlerden biri gibi görünüyor. 1 litre süt için 1 çay bardağı pirinç kullanmak iyi bir kural mı? Tam yağlı süt kullanmanın kıvam üzerindeki etkisi de dikkatimi çekti. Az yağlı süt kullanıyorsak kremayı eklemek ne kadar etkili olur? Ayrıca, pişirme süresinin kısalması sıvı kalmasına neden oluyorsa, düşük ateşte uzun süre pişirmenin tam olarak ne kadar zaman alması gerektiği hakkında bir fikrin var mı? Katılaştırıcı malzemeler kullanmanın da faydalı olacağı söyleniyor; nişasta ya da un eklemeyi düşündüğümüzde nasıl bir yöntem izlemeliyiz? Soğutma sürecinin de kıvam üzerindeki etkisi merak ettiğim bir diğer konu. Bu süreci doğru bir şekilde uygulamak için neler yapmalıyız?
Cevap yaz